The Mansions

Designed by the Italian architectural firm Antonio Citterio Patricia Viel and Partners, these highly luxurious villas are directly inspired by the Balinese culture and architecture. They harmoniously blend Balinese style with refined, typically Italian design. Beautifully located in an area adjacent to the Resort on a secluded upland plain bordered by cliffs, they offer extraordinary views on the Indian Ocean.

Antonio Citterio Patricia Viel and Partners have aimed to harmoniously integrate the Mansions in their design for the garden, by creating spare, low-profile architectural volumes that blend in seamlessly with the landscape. The common areas are situated on the top floor in order to create a living room housed in a lightweight structure. This structure is clad with wood panels on the façade, which are rhythmically defined by a series of high windows overlooking the garden.

The private spaces in each Mansion are located on the ground floor, whose large footprint made it possible to include every imaginable comfort in the bedrooms. On this level, the views have been screened to ensure maximum privacy and relaxation for guests.

The public spaces continue outdoors in the garden, with the gazebo sheltering the open-air living room, and the poolside area that offers some of the finest views of the Indian Ocean. The elevated portions of the villas have been built of stone walls set in the ground, while the wood and glass façades open up the house onto the garden. The partially terraced slope of the land permits direct access to the top floor via a broad outdoor staircase leading to the covered entrance porch to the villa. The top floor contains a large open space including covered Porte Cochère, a sumptuous living room, dining room, powder room, service pantry kitchen and elegant bar. The large windows and outdoor terrace command unparalleled views of the Indian Ocean. Both the master bedroom and the guest bedrooms have a foyer, a study and walk-in closets. Each bedroom has its own bathroom with walls clad in warm-toned exotic stone.

Aligned with the rest of the Resort, the style of The Mansions has been perfectly integrated with the local environment. Indigenous elements have been blended and expressed with hand-cut local volcanic rock, the use of precious exotic woods and refined fabrics made exclusively for Bulgari.

The garden and indoor walls have been built with lava rock and palimanan, while the sophisticated nuances of bangkiray, a Javanese mahogany, give the doors and windows of the villas a luxurious feel.

These three to five bedrooms Mansions range from 1,710 square meters to 4,415 square meters including a spacious outdoor area and feature a living room and dining room, a powder room, a fully equipped kitchen suitable for entertaining, a bar, a patio, a terrace and a separate structure for service staff. Every villa has its own garden and two-tiered heated swimming pool surrounded by sun decks and a gazebo with open living areas opening into the garden.

The swimming pools, inspired by rice paddies, have been lined with the green hues of Sukabumi stone. Each of them has a different, free-form shape that follows the natural contours of the terrain, offering unobstructed views of the ocean.

 

Bulgari Resort Bali

Located in the extraordinary natural setting of the Bukit Peninsula, the Bulgari Resort Bali offers a range of sophisticated services such as the Italian and Indonesian restaurant, the spa, the swimming pool and the private beach.

The spa, which has panoramic rooms facing the ocean, wraps around a large pavilion built in the typical style of Joglo houses on the island of Java, and offers two spa suites with outdoor garden. All of the treatments offered at the spa are inspired by Balinese, Asian and European traditions and improved by modern anatomical and physiological techniques and knowledge. These treatments are one of the key attractions of the Resort, which boasts an exceptional location overlooking the ocean.

The two restaurants near the ornamental pond and the open-air bar offer dishes inspired by Italian and local cuisine. The swimming pool, built on the edge of the cliff, is surrounded by sun decks and a gazebo, offering a unique oasis for relaxation.

The beach, which is located between the cliff and the ocean, is a kilometre and a half long and can only be accessed from the hotel by inclined elevator.

An imposing Hindu temple stands on the highest point of the property, offering enchanting views at sunset.

 

Find out more here |www.bulgarihotels.com